1
girmenizi hiç tavsiye etmem, gimemle çıkmam bir oldu.
İnternetin arka bahçesi deep webe girmek için özel tarayıcılar kullanmak gerekiyor.
Günümüzde bunun en popüler yolu Tor Browser. Tarayıcıyı bilgisayarınıza kurduktan sonra, deep webe giriş yapabilirsiniz.Ancak sonraki aşamada standart internet kullanımındaki gibi Google'a girip arama yaparak bir şeylere ulaşabileceğinizi düşünmeyin. Tor, anlık olarak konumunuzu değiştirir, Brezilya'dan ya da İsviçre'den giriş yapmış gibi görünürsünüz ve anonimliğinizi koruyabilirsiniz. Bunun için, VPN servisleri gibi tercih edilen bir yapıdır.
Tor ile bilinen popüler dizinlere girebilirsiniz, ancak bu şekildeki erişiminiz çok kısıtlı olacaktır. Tüm sitelerin, .onion uzantılı değişken adresleri olur. Bu sitelere ulaşmak için de, belirli liste sitelerine ulaşmanız gerekiyor. Standart domainler, standart url'ler yerine, aksjhdksjh6543.onion gibi adresler görebilirsiniz.
Deep webin Wikipedia'si
Yalnızca yönlendirme ile giriş yapabileceğiniz sitelere ulaşmak için, deep webin 'görünen yüzü'nün giriş kapısı Hidden Wiki'ye girebilirsiniz. Bu dünyayı merak edip de girmeye karar verenlerin uğradığı ilk nokta orasıdır. hiddenwiki.org adresinde, derinlere ilişkin bilgiler yer alır. Ancak orası da dahil olmak üzere, içeriğin çok büyük bir kısmı İngilizcedir.
Kimler kullanıyor?
Dark net olarak da bilinen bu dijital ekosistem hacker?ların, bilim adamlarının, uyuşturucu tüccarlarının, katillerin, fizikçilerin, politik aktivistlerin, hükümetin, polisin, teröristlerin, sapıkların, veri tüccarlarının, kaçakçıların ve buna benzer pek çok insanın barındığı bir yer.
Yasaklı, gizli kitapların pdf'leri ya da işe yarar, herhangi bir illegalliği bulunmayan içeriklerin, genel deep web ekosisteminde çok küçük bir yer kapladığını söylersek yanlış olmaz. Ve tabii ki, alıcı, satıcı kılığında birçok polisin, ajanın da 'meraklıları' beklediğini söyleyebiliriz. (iddialar var)
#423492 yazdeditanrı | 23/02/2015 11:49